Göta Kanal Dag 3

Den tredje dagen åkte båten klockan 5 på morgonen från Motala. Tror vi vaknade när motorerna gick igång. Ca 1 timme senare gick jag upp då jag hörde att båten börjat slussa vid Borenshult. Häftig slusstrappa där! Efter en stund kom även Ida upp och vi fick ett fint morgonkort på oss som Gunnar från Norrtälje tog :).

Lite senare på förmiddagen passerade 2 akvedukter, himla häftigt att åka över vägen på vatten faktiskt. Strax efter den andra akvedukten gick vi av båten medan den slussade mot Bergs Slussar. Vi vandrade då i grupp till Vreta Kloster. När vi varit på klostret hade båten hunnit till Carl-Johans Slussar Berg.

När vi nästan passerat hela sjön Roxen fick vi faktiskt regn över oss, men gick bra att sitta ute ändå såvida man inte satt på den sida där vinden kom från då de blåste in regn där...

Vidare denna eftermiddag passerade E4an och diverse slussar innan vi nådde Söderköping där vi stannade till 2 timmar på kvällen. Strax innan Söderköping åt vi Kaptensmiddag på båten, eftersom det var sista kvällen på resan. Var faktiskt riktigt kul att kapten hamnade på vårt bord oxå :)

Denna kväll tog vi även kort på delar av den mycket trevliga personalen ombord på båten innan vi nådde fram till Mem som är den sista slussen innan färden gick ut på havet över natten.Slusstrappan i BorenshultMorgonsol över BorenKort taget av GunnarAkvedukten i LjungsbroVreta KlosterJag och Ida vid Bergs SlussarTÅÅÅÅÅÅG!!!!Bengt och Ulla som satt vid vårt bord samtliga måltiderKapten och Kryssningsvärd håller tal under kaptensmiddagenDelar av besättningenÄven här är delar av besättningenSlussen i Mem

Kommentarer
Postat av: miafia

Låter som en härlig resa! Väldigt fint kort som Gunnar tog på dig och ida, kanske vi får det som julkort i år!?? Kram

2009-09-30 @ 19:37:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0