Dag 5: Den Gyllene Cirkeln

Oj da inte illa att korten redan kommit fram :) La dem pa ladan i onsdags....

Idag har varit en heldagsutflykt. Vi började med att stanna vid nat verk dær man tog till vara pa værmen i marken och det kom ut som vattenanga. Hæftigt... i nærheten dær fanns æven sma "golfbollar" som indikerade pa dær man borrat i marken efter værme. Efter det gick færden mot Tingvalla, dær Alltinget, Islands riksdag bildades en gang i tiden. Æven Bröderna Leijonhjærta spelades in i detta omrade. I omradet fanns æven atskilliga sprickor i marken, och nan km bort fanns andra sprickor men mittemellan dessa var ett ingemansland. Sprickorna har kommit till av att dær möts den Eur/Asiska kontinentalplattan och den amerikanska, sa jordbævningar sker ibland i detta omrade. Det skedde förresten en jordbævning igar i ett omrade næra Bla Lagunen. Tyværr kænde vi inte av detta skalv da vi satt i bussen vid denna tiden, hade varit riktigt hæftigt att fa kænna av ett mindre skalv :)

Efter Tingvalla for vi vidare mot Gullfoss, ett mæktigt vattenfall uppdelat i tva trappsteg sa att sæga.
Men dagens höjdpunkt var ænda det stælle vi akte till efter Gullfoss, næmligen Geysir. Den gamla sprutande kællan Geysir ær tyværr död nu, men det rök ænda fran den. Men bara 50 meter fran Geysir finns en annan aktiv sprutande kælla Strokkur. Var verkligen hur fræckt som helst att se denna stora vattenbubbla som helt plötlsigt sköt upp vatten 30 meter upp i luften, i stort sett var femte minut.

Sen pa hemvæg passerade vi en kyrka dær den förste biskopen var eller hur det nu var?!

Sa en mycket hændelserik dag!

Nu ska vi upp och sova hær!

//Bye

Kommentarer
Postat av: Pappa

Hej,Härligt att följa din bloggbok, jag inser att detta är verkligen ett annorlunda land.

Spännande med de olika källorna och vulkanerna.

Misstänker att ni nu endast har denna kväll kvar på er resa, så ha en bra hemresa så syns vi i Floridavärmen i Borås,har varit runt 30 grader de senaste dagarna. SE förlorade U-21 matchen i går kväll mot England på straffar, men det var en härlig match, de låg under med 3-0 i halvlek och gjorde 3 mål på 12 min i andra halvlek.

2009-06-27 @ 19:01:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0