Blixt och dunder!

Ja ikväll strax innan halv åtta bestämde jag och Ida oss för att gå ut och springa 4,6 km på Kype. Strax innan vi går ut säger Ida att hon har en ruskig huvudvärk, men vi går ut ändå. Väl ute ser vi en del mörka moln i kanterna, men jag tycker inte det ser ut som ovädersmoln, dock blåser det en del vilket brukar vara en ovädersvarning. Hade dessutom var kvavt hela dagen. När vi sprungit 8 minuter ca och hunnit en bit från Kypegården hör vi en smäll tror först att det är ett flygplan, men efter en stund hör vi att det är åskan som mullrar. Jaja, vi har ju bara en 20 minuter kvar och springa tänker jag så vi hinner säkert tillbaka innan det börjar på allvar. ca 5 minuter senare kommer nästa knall, högre än den första, samtidigt som det börjar falla lite regndroppar.

Regnet tilltar sedan mer och mer och när vi kommer till i närheten av Tosserydssjöarna mitt i mörkaste Kypeterrängen krasar det till i himlen ovanför oss och en ganska rejäl åsksmäll kommer. Då har vi ca 1,5 km kvar till Kype och då är vi riktning rakt emot ovädret... någon minut efter så kommer vi ut ur skogen och ut på ett i det närmaste öppet fält, där vi i stort sett är högsta punkten... lagom kul. Dessutom vräker nu regnet ner över oss och man bara väntar på att blixten i det närmaste ska smälla så här nära:

http://www.youtube.com/watch?v=E0WtWH0MnSQ

Som tur var kom det aldrig någon blixt när vi var på det öppna fältet, nästa smäll kom istället när vi kommit in i skogen igen knappa 1 km kvar till Kypegården. Sen hör vi ingen mer åskknall innan vi kommit till Kypegården, totalt dränkta av det i det närmaste skyfallet. När vi kommit till Kype har ovädret i stort sett dragit förbi och vi alltså sprungit rakt igenom det. Så vi går hem nästan direkt och då ser vi första blixten, smäller typ efter 5 sekunder så inte så långt bort, men kändes som att det var närmare när vi var nere i skogen, dock såg vi ingen blixt tack vare att vi var just mitt i skogen.

Så nu hänger alla våra kläder på tork, får väl se om de hinner torka innan nyår så blött som de är.

Snart läggdags nu Ciao!!!

Kommentarer
Postat av: Rebecca

cool video. är det du som filmar?

2009-07-16 @ 12:16:46
URL: http://becksan.blogg.se/
Postat av: Daniel

Hehe neeej det är inte jag som filmar :D

2009-07-16 @ 15:56:29
URL: http://djbruin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0