Göta Kanal Dag 4

Så till den sista dagen då....

När vi vaknade var vi mitt bland kobbar och skär och på väg in mot Södertälje. I Södertälje fanns resans största sluss, som tydligen hade haft 37 båtar inne samtidigt en gång som rekord, nåt de gärna skröt om :)

Efter Södertälje kom vi ut på Mälaren och vår färd gick vidare till Birka, vårt lands första stad. Av denna stad finns det idag inget kvar som den vanlige kan se utan vi fick en guidad tur med arkeologer. Var en rätt häftig upplevelse.

Efter Birka gick båten mot Stockholm där vi till slut la till vid Skeppsbrokajan och så var resan slut för den här gången.



Södertälje Sluss



Här bakom låg Birka en gång i tiden



Drottningholm



Vem äger denna jollen? :D



Avsked vid Skeppsbrokajen.

Göta Kanal Dag 3

Den tredje dagen åkte båten klockan 5 på morgonen från Motala. Tror vi vaknade när motorerna gick igång. Ca 1 timme senare gick jag upp då jag hörde att båten börjat slussa vid Borenshult. Häftig slusstrappa där! Efter en stund kom även Ida upp och vi fick ett fint morgonkort på oss som Gunnar från Norrtälje tog :).

Lite senare på förmiddagen passerade 2 akvedukter, himla häftigt att åka över vägen på vatten faktiskt. Strax efter den andra akvedukten gick vi av båten medan den slussade mot Bergs Slussar. Vi vandrade då i grupp till Vreta Kloster. När vi varit på klostret hade båten hunnit till Carl-Johans Slussar Berg.

När vi nästan passerat hela sjön Roxen fick vi faktiskt regn över oss, men gick bra att sitta ute ändå såvida man inte satt på den sida där vinden kom från då de blåste in regn där...

Vidare denna eftermiddag passerade E4an och diverse slussar innan vi nådde Söderköping där vi stannade till 2 timmar på kvällen. Strax innan Söderköping åt vi Kaptensmiddag på båten, eftersom det var sista kvällen på resan. Var faktiskt riktigt kul att kapten hamnade på vårt bord oxå :)

Denna kväll tog vi även kort på delar av den mycket trevliga personalen ombord på båten innan vi nådde fram till Mem som är den sista slussen innan färden gick ut på havet över natten.



Slusstrappan i Borenshult



Morgonsol över Boren



Kort taget av Gunnar



Akvedukten i Ljungsbro



Vreta Kloster



Jag och Ida vid Bergs Slussar



TÅÅÅÅÅÅG!!!!



Bengt och Ulla som satt vid vårt bord samtliga måltider



Kapten och Kryssningsvärd håller tal under kaptensmiddagen



Delar av besättningen



Även här är delar av besättningen



Slussen i Mem

Göta Kanal Dag 2

Jag hade ställt väckarklockan på 03.00 (!!!) för att gå och se när vi slussade in i Sjötorp, där Göta Kanal började för vår del, den första dagen var vi ju aldrig på själva kanalen... I vart så var det ösregn när vi gick upp så inte så värst kul och sen var det naturligtvis kolsvart ute oxå.

Efter ytterligare några timmars sömn (?!) gick vi upp vid 6-tiden. När båten kom till ett lite större slussområde passade jag och Ida på att ta en morgonpromenad och sen steg vi på båten igen några slussar bort.

Vid 8-tiden på morgonen passerade vi Töreboda där Sveriges minsta färja går, Lina som korsar Göta Kanal på bredden :D. I Töreboda låg även systerfartyget till Juno, Diana som ni kanske känner igen från Beck-filmen Roseanna?!

Innan vi kom ut på sjön Viken passerade vi genom en sluss som inte var hydralisk utan där fick man helt enkelt arbeta för hand, vilket våra två servitriser gjorde :)

På eftermiddagen passerade vi bland annat Göta Kanals högsta punkt, Lanthöjden och lite senare Forsvik, där familjen Kindbom sjöng för oss och välsignade båten, riktigt häftigt :). Senare la vi till vid Karlsborg och fick en rundtur på fästningen där, var rätt kul faktiskt.

Vättern var nästa sjö som korsades och väl framme i Motala på andra sidan fick vi en rundtur på bilmuseet där. Det tyckte jag var toppen :). Båten låg sedan i Motala över natten och avgick inte förrän 5 morgonen efter, så jag och Ida passade på att gå en sväng i Motala i kvällsmörkret oxå innan vi gick och la oss.



Sjötorp



Morgontrött...



Diana



Lina, den minsta färjan :)



Martina och Anja kämpar på med den handdrivna slussen



Spetsnäskanalen, Göta Kanals minsta passage



Kindboms i Forsvik



Solnedgång över Vättern



Trabbie



Lamborghini Countach i vitt och Koenigsegg där bakom :)


Göta Kanal Dag 1

Ja bättre sent än aldrig eller vad säger man?!

Tänkte berätta lite om vår kanalresa som vi gjorde i början av september.

Den första dagen utgick vi från Packhuskajen i Göteborg och klockan 9.00 började vår resa med båt till Stockholm. Det var alldeles strålande väder denna dag och vi fick en hel del färg faktiskt :) Lunchen på båten åts kring Lilla Edet, där vi passerade genom den första slussen på denna resa. Vi stannade sedan till i Trollhätan och kollade på de 3 generationerna av slussar som fanns där. Sedan fortsatte resan via Vänersborg och ut i Vänern som vi åkte över på natten innan vi va framme i Sjötorp på östra sidan av Vänern vid 03 på natten.



Ida framför vår kanalbåt, Juno i Göteborg



Här satt man fint :)



De tre generationerna av slussar



De flesta av passagerarna på resan



Var bara tvungen att ta kort på en kanotist när man var på Göta Kanal :D



Vi fick ett stort fartyg framför oss vid denna sluss strax innan Vänersborg



Baren har öppnat...



Ida och månen och här är vi ute på Vänern



Vår hytt

Antar utmaningen :)

Kylskåp:
Mjölk, Kräm, Ägg

Frys:
Glass, bröd, termometer

Skafferi:
Chokladkex, Godis, Bananer

DVD-hyllan:
Beck, Seinfeld, Timeout

Bokhyllan:
Ordning och Redapärm, Studentmössa, Bertböckerna

Handväska:
Har ingen

Sminkväska:
Ääh lägg av va :)

Badrumshylla:
Deodorant, After Shave, Gelé

Cd-hyllan 
Maximum Dance, Mp3-skivor, Greatest Hits

Förråd:
Strykbräde, Väskor, Ica-kassar

Hjärna:
Jobbet, innebandy, orolig för batteriet på datorn...

Jackficka:
Oj längesen jag hade den på mig...

Kryddskåp:
Basilika, Oregano, Timjan

Barskåp:
Vad???

Köksbänk:
Micro, Brev, Pennor

Sängbord:
Lampa, Post, Väckarklocka

Hatthylla:
Vantar, mössa, regnbyxor

Garderob:
Jeans, shorta, 3-kvartsbyxor

Fönstren:
Lampor, blommor, damm???

Duschen:
Schampo, balsam, duschtvål

Skohyllan:
Springskor, arbetsskor, vanliga skor

RSS 2.0