Lite kort från Island


Hjälparfoss


"Vägen" vi åkte på mot Landmannalaugar


Kratersjö


Jag och Emil badar i den varma källan i Landmannalaugar


Landmannalaugar


Vissa vattendrag var tvungna att korsas


Utsikten från Hallgrimskyrkan


Vy över Reykjavik från Videy Island


Blå Lagunen


Gullfoss


Strokkur


Hekla


Strandpromenaden i Reykjavik

Dag 6 (Sista dagen): Sydkusten

Ja hörde att svenskarna gjorde en grymt bra match till slut ænda, men att förlora pa straffar mot England?! Har England nagonsin vunnit en strafflæggning???

Ja, idag var da den sista dagen hær pa var Islandsresa, imorgon far vi hem igen...
Denna dag delade vi upp oss enligt följande: Ida och Emil red Islandshæstar, medan jag, Bengt-Ake, Ann-Sofie och Agneta hyrde oss en bil och körde ner till en by pa sydkusten som heter Vik. En resa pa typ 20 mil enkel væg. Pa denna stræcka gjorde vi en hel del stopp. Bland annat besökte vi tva imponerande vattenfall, dær man till och med kunde ga bakom det första fallet, vilket jag och B-A gjorde. Inte alla som befunnit sig bakom ett vattenfall kan jag tænka mig :)

Efter dessa vattenfall akte vi till en plats dær en av glaciærerna gick ner som en tunga, sa vi kom riktigt næra denna glaciær. Efter denna glaciær var vi hungriga sa vi akte till Vik dær vi at. Vi fragade æven hur pass langt ifran Vatnajökull vi var och fick till svar att det var mellan 1,5-2 timmar bort, vilket vi tyckte var för mycket sa vi akte upp pa ett högt berg eller klippa. Vægen dit var nog det svaraste jag kört pa, serpentinvæg i rullgrus, hade typ 5-10 km/h uppfær denna klippvæg, var faktiskt osæker pa om vi skulle komma upp. Væl uppe blaste det sækert kulingvindar, men utsikten var enorm! Just da hade vi kalasfint væder sa glaciærerna syntes helt sa blev riktigt fina kort dær!

Sen bar det av hemat igen. Pa resan lyckades jag fa kort pa Hekla (Den aktiva vulkanen) och pa Vestmannaöarna och Surtsey, fragan ær bara om det syns pa bilden jag tog, för man sag bara Surtsey vældigt svagt, men hæftigt att ha sett det!

Nu ikvæll har vi ætit pa stan och sedan gick vi strandpromenaden hem medan solen sakta ær pa væg att ga ner, om den nu gör det hær?! Har aldrig sett mörkret sa kanske ær det midnattssol hær?!

Har i alla fall varit en fantastisk vecka hær, Island ær verkligen vackert och hæftigt sa angrar inte denna resa.

Ska upp och packa nu, klockan 10 imorgon islændsk tid kommer flygbussen och hæmtar oss!

Ciao Ciao


Dag 5: Den Gyllene Cirkeln

Oj da inte illa att korten redan kommit fram :) La dem pa ladan i onsdags....

Idag har varit en heldagsutflykt. Vi började med att stanna vid nat verk dær man tog till vara pa værmen i marken och det kom ut som vattenanga. Hæftigt... i nærheten dær fanns æven sma "golfbollar" som indikerade pa dær man borrat i marken efter værme. Efter det gick færden mot Tingvalla, dær Alltinget, Islands riksdag bildades en gang i tiden. Æven Bröderna Leijonhjærta spelades in i detta omrade. I omradet fanns æven atskilliga sprickor i marken, och nan km bort fanns andra sprickor men mittemellan dessa var ett ingemansland. Sprickorna har kommit till av att dær möts den Eur/Asiska kontinentalplattan och den amerikanska, sa jordbævningar sker ibland i detta omrade. Det skedde förresten en jordbævning igar i ett omrade næra Bla Lagunen. Tyværr kænde vi inte av detta skalv da vi satt i bussen vid denna tiden, hade varit riktigt hæftigt att fa kænna av ett mindre skalv :)

Efter Tingvalla for vi vidare mot Gullfoss, ett mæktigt vattenfall uppdelat i tva trappsteg sa att sæga.
Men dagens höjdpunkt var ænda det stælle vi akte till efter Gullfoss, næmligen Geysir. Den gamla sprutande kællan Geysir ær tyværr död nu, men det rök ænda fran den. Men bara 50 meter fran Geysir finns en annan aktiv sprutande kælla Strokkur. Var verkligen hur fræckt som helst att se denna stora vattenbubbla som helt plötlsigt sköt upp vatten 30 meter upp i luften, i stort sett var femte minut.

Sen pa hemvæg passerade vi en kyrka dær den förste biskopen var eller hur det nu var?!

Sa en mycket hændelserik dag!

Nu ska vi upp och sova hær!

//Bye

Dag 4: Blue Lagoon

Ja resan mot din Bla Lagunen gick först klockan 13, sa vi var tvungna att hitta pa nagot pa förmiddagen oxa. Alla utom jag gick pa Zoo. Jag dæremot provade att springa pa strandpromenaden och det gick væl ganska bra tror jag :)

Men tillbaks till Bla Lagunen da.... innan vi kom fram dit passerade vi ett högværmeomrade. Var rætt fræckt att se nær vatten kokade vid berget, men det luktade inget vidare dær, svaveldoften har man lært sig att kænna igen hær.

Sen kom vi da till slut fram till den Bla Lagunen och den var helt fantastisk! Om man stoppar ner handen under ytan ser man den tills man ær 5 cm ner i stort sett sa gar inte att se var man trampar och sa. Men den hærliga blavita færgen pa vattnet och de 39 grader som snittemperaturen var pa var helt underbar. Vi lag i vattnet i ca 1,5 timmar. Det var næstan lite skönt att det kom regnstænk, för det svalkade gott :)

Nu ikvæll kænner man sig helt avslappnad i hela kroppen sa underbart! Gissa vad jag at till efterrætt nu ikvæll pa Geysir?
Hehe, islændska pannkakor :) Smakade ungefær som hemma, men fick jordgubbar, vispgrædde och varm choklad till och det var verkligen supergott :)

Nu ska jag strax sova hær...

//Tjing

DAG 3: Valsafari

Idag har vædret varit stralande, men lite kallt dock. Vi började med att besöka Perlan, ett museum och cafe rymdes bland annat i denna byggnad och man hade en fantastisk utsikt fran denna byggnad.

Sen pa eftermiddagen var vi pa valsafarit. Det var faktiskt inte sa imponerande som  jag hade trott, men vi fick i alla fall se Vikval :)

Men æn sa længe ær Landmannalaugar det bæsta hittills!

Imorgon blir det Bla Lagunen, sa blir badklæder fram igen :)

Min tid haller pa att rinna ut nu, verkligen superkassa datorer hær :(

//Daniel

Glömde en sak....

Om nu inte alla vet det sa gar inte min mobil hær pa Island, men Idas gör det om ni skulle vilja nagot....

Dag 2: Reykjavik

Idag har vi gjort sjælva stan. Började med att se kulturhuset och var æven inne i ett museum som handlade om nær Reykjavik bebyggdes. Nær vi vaknade i morse var det regn sa det var bara att ta pa regnlæderna. Nu senare pa eftermiddagen har det dock klarnat upp, sa vi kanske kan hoppas pa en finare dag imorn da vi ska pa valsafari. Ska bli hur spænnande som helst. Hoppas man far se Spæckhuggare och Blaval :)

Efter att vi intagit en god lunch gick vi förbi domkyrkan, stadshuset och en sjö mitt i stan och efter det gick vi upp mot den mætiga Hallgrimskyrkan, som ligger högst uppe pa en höjd. Tyværr renoveras kyrkan just nu sa det var fullt med byggstællningar runt dær. Men vi akte upp i sjælva kyrktornet och tog massa kort över stan. Det var nog det bæsta idag :)

Nu pa sena eftermiddagen har vi akt ut till en ö lite utanför stan med bat och sen har vi ætit kvællsmat sa nu ska vi strax upp pa rummet.

Tjing

Dag 1: Landmannalagur

Idag har varit en fantastisk naturdag pa Island. Vi har varit borta fran 8.30-18.30. Pa resan akte vi bland annat förbi Hekla, vulkanen som senast hade utbrott ar 2000. Vi sag aldrig toppen eftersom den lag i moln, men man kunde se snötæckta sluttningar. resan gick igenom ett i det nærmaste manlandskap. Akte över flera lavafælt med bade svart aska (fran 2000) men æven gul pimpsten fran tidigare utbrott.

Resans mal var i alla fall Landmannalagur, en plats mitt ute i ingenstans, höga snöklædda fjæll i nærheten och sa det hær manlandskapet. Fantastiskt vackert med flera olika færger pa bergen i nærheten och framför allt en varm kælla dær som vi alla badade i. Jag och Emil var sækert i vattnet i 45 minuter. Var hur skönt som helst, jag och Emil hittade nog den varmaste delen av kællan oxa jæmte bergsluttningen. Eftersom jag var först i vattnet var det enkelt för oss att "ockupera" denna varma plats :) Hade kunnat sitta dær hela dagen tror jag och titta ut över fjællen och det övriga landskapet! Helt otroligt att man kan ha det sa skönt i 8 graders værme och blandat væder.

Blandat væder kan man verkligen sæga att det ær hær. Regnskurar passerar ideligen, men varar kanske högst i 10 minuter, sen ær solen framme igen.

Nu ikvæll har vi unnat oss en riktig lyxmiddag för 17 500 kr för oss 6, och da drack vi bara vatten till :) Naja 17 500 Islændska kronor förstas vilket inte ær mycket mer æn 1 000 svenska kronor i dagslæget.

Imorn ska vi ga lite inne i sjælva Reykjavik, ska bli mysigt.

Nu ska jag upp pa rummet....

Till Andreas: Tack för att du satte in Mickelsson i træning och taktik, vore snællt om du gjorde detsamma med belgaren :) Hoppas du læser detta :)

Bye Bye!!!

Islandur

Hejur paur erur allihopaur!
Skriverur baraur enur snabbisur nuur. Resanur harur gattur braur, hotelletur ærur fintur ochur matenur harur varitur godur ikvællur :)

Skriverur merur imornur vældigtur uddaur landskapur hærur.

Sesur!

Allt förberett???

Nu är alla kladdkakor klara och packningen har gått ganska bra än så länge, eller har inte packat men tagit fram det mesta som jag ska ha med mig till Islandur.

Ska bli kul med lite midsommar imorn faktiskt, bara att hoppas att vädret är på vår sida, vill inte regna och blåsa bort....

Har haft min ena semestervecka nu har varit skönt att vara ledig även om det varit en del att göra ändå!

Nu ska vi skriva lite till våra kort i fotoalbumen.

YEEEES!!!

Har varit en rätt bra dag idag. Hade besiktningstid 9.35 imorse, naturligtvis gick Ferrarin igenom utan anmärkning :D
En bättre start på dagen är ju svårt att få. Har haft mitt möte med Johanna på jobbet idag oxå. Tog 10 minuter där jag fick berätta lite om mitt engagemang för arbetsmiljö och hälsa. Det kändes som att det gick helt ok, men får väl se om man får den tjänsten, glömde fråga när man får svar på om man får det eller inte, men lär väl få veta det så småningom...

Ska strax iväg till Svahn nu och se Sveriges U-21 landskamp mot Vitryssland, alla är över 21 år och det heter U-21????
Konstigt det där... Andreas och Sophie är med oxå och får strax besked om även Rosie ska med.....

Tror på 2-1 till svenskarna?!

Seg söndag

Ja idag har man inte varit alltför pigg... hade en jättetrevlig dag igår i Surte utanför Göteborg. Hälsade på Jennie och Daniel som nyligen skaffat lägenhet där. Vi började med att spela lite tennis....Sen blev pizza från Pizzeria Napoli...Sen var vi ganska rejält mätta så vi passade på att vila en kortis innan kubb väntade...Tjejerna mot...Killarna. Naturligtvis vann vi killar, men det ska erkännas att vi var ganska illa ute i andra matchen...
Efter detta så var vi bara tvungna att testa deras studsmatta...

    

Där vissa hade verkligen problem med att stå upp :D andra fick Ida och sväva ovanför marken, medan Daniel var uppe bland molnen och vände....

Kvällen avslutades med två mycket goda pajer som  Jennie hade gjort, samt att alla provade deras massagestol och andra sköna saker :)

   

Ja det var väl det.... ska sortera tvätt nu, bye bye


Semester!

Japp nu är den här, i 2 veckor i alla fall, ska bli riktigt skönt. Idag var ingen kul dag alls på jobbet. Trafikkaos i halva stan och att då försöka ta sig fram med moppen är inte alltid så enkelt, särskilt inte när man passerar Boråshallen där Teknisstudenterna precis ska springa ut... När man väl tagit sig förbi det väntar en härlig kö från Suzzies över Centralbron ända bort till Almåsskolan där studenterna oxå precis ska springa ut. Sen var det JÄTTEENKELT att komma åt brevlådorna från moppen när det står bilar över hela Parkstaden... men men förstår dom var ska dom annars parkera en sån här dag... Inte blev det bättre av att det var massor med post, och det värsta av allt var den förbannade regionsmagasinet tidningen... de hade satt på någon cp-reklamgrej längst ner på den som fastnade i allt överallt, ruskigt irriterande... det bästa denna dag var otroligt nog vädret :) Man skulle kunna säga att Vi hade i alla fall tur med vädret, och just den filmen ska jag och idisen hyra ikväll hade vi tänkt :)

Sen imorn bär det av till Surte och hälsa på Jennie och Daniel. Vi blir en full bil med boråsare, så kul :)

Nu kom Ida hem här så får umgås lite med henne!

Tingaliin

Ca 17 timmar kvar :)

Mmm mer än så är det faktiskt inte kvar nu till semestern :)
Ser ut att bli en riktig kanondag den sista arbetsdagen oxå... SMHI hade utfärdat klass 2?-varning för Skåne och Halland under natten och morgondagen, kul när det området rör sig upp mot Borås, frågan är inte om man ska ha på regnkläder imorn utan snarare hur mycket regnkläder man ska ha på sig. Strålande är det oxå att det är riktigt mycket post till imorn och att massor med b-post ligger på varje distrikt så lär bli sen utgång imorn. Slutar 13.45 kan ju bli spännande och se om man är klar tills dess. Extra kul att Regionsfanskapet ska ut imorn till samtliga hushåll oxå.............

Men vi brevbärare kanske inte har det sämst imorn i alla fall?! Skulle inte vilja byta med de som tar studenten imorn, grymt om de får 35 000 mm regn över sig eller hur mycket det nu var de lovade att det kunde komma..... tycker riktigt synd om dom faktiskt.

Ska bli lite spännande att se oxå om vi kan få ut Rosie tidigt på turen så hon hinner hem till sin brors student. Var lite snäll mot henne innan idag och stod över 45 minuter så jag kunde få upp alla hennes ICA-buffé, fick en kram för det när hon kom in och såg vad jag hade gjort, så tror hon blev lite glad i ögat ;) Vad gör man inte för henne hehe.

Ska diska nu innan "regeringen" kommer hem, ser nära på ut som ett bombnedslag i köket så

Diskeling


2 dagar kvar :)

Sitter och ser på matchen just nu mellan Sverige och Malta. Allt under 5-0 är väl kasst eller???
Har en känsla av att Malta kommer att vinna, men det ska väl inte kunna vara möjligt?!

Det blir inget Göteborg för mig imorn, hon skulle till Borås på tisdag och då tyckte jag det var lika bra att jag kommer ner till jobbet då jag ändå är hemma och kör intervjun i Borås istället.

Så jaa mamma jag kommer hem till er och ser på Mickes match imorn kväll :) Den började 19 va?

Nej nu ska jag koncentrera mig på matchen och skälla lite!!!

3 dagar kvar

Ja semestern närmar sig med stormsteg nu vilket inte är fel, får väl bara hoppas att "stormen" avtar sen och de 2 veckor jag är ledig blir lååååånga!

Var uppe hos mamsen och blev (snyggt) klippt idag. Mormor och morfar var oxå där och hälsade på, alltid trevligt att träffa "di gamle".

Ikväll sprang jag upp mot Ymer och fortsatte sedan runt i Ymerterrängen i några km. Var inte kul alls, det räcker med att det är 4 km upp till Ymer och bara uppför. Väl däruppe fortsatte det med HEMSKA uppförsbackar, som till sist knäckte mig, så blev att gå en stund och sen joggade jag tillbaka mot Kypis, totalt slut hehe.

Ska på intervju i Göteborg på torsdag om BAS UTE. En himla trevlig tjej som jag ska träffa där tydligen, hon sa bland annat att jag skulle berätta i 5-10 minuter om mitt engagemang för arbetsmiljö och hälsa.... eeeh mitt vaddå??? tänkte jag först, men det skall nog lösa sig.

Någon hade satt upp en lapp på Rosies bil innan idag tydligen där det stod Stulen Bil... Undrar just varför hon anklagar mig för att ha satt upp den lappen jag som är så snäll............ :D

4 arbetsdagar kvar :)

Känns inte helt fel nu med sista veckan innan lite semester. Har dessutom en kortvecka, jobbar inte längre än till ca 14 denna veckan.

Igår gjorde Ida och jag vår plikt och gick och röstade och var väl relativt nöjda med hur resultatet blev, mer än så säger jag inte :D

Såg på finalen i Paris igår, och tyckte att det var välförtjänt för Federer att få vinna den enda stora titel han saknade :) Tror han kommer att slå Sampras rekord på 14 grand slam oxå ta sin 15:e senare i år, kanske i Wimbledon?! Ryktas ju om att Nadal är skadad och kanske inte kan spela den turneringen... men Robin kanske kan ta revansch där?! Diggade starkt den grymma tackling som vakten fick in på den stollen som sprang in på planen, måste ha känts ordentligt :D

Ska äta lite nu sen blir det iväg och slänga skräp och handla och sen koppla av med Rallybrudar :)

//Vill ha dig igen, med Style... blir den en stor sommarhit tro???

Grymt Robin!!!

Alldeles nyss blev det klart att Robin Söderling går till final i Franska Öppna i tennis :D Verkligen grymt bra gjort. Leda med 2-0 i set och tappa till 2-2 och 1-4 i femte set, för att sedan vända och vinna med 6-4.... impressive!!! Blir väl antagligen Federer i finalen, och då vet jag inte vem jag ska hålla på faktiskt, unnar Federer den enda titel han inte har tagit av de stora, men vore naturligtvis kul om Robin vann oxå :)

Nu är ännu en arbetsvecka gjord, var väl ingen supervecka direkt, känns som att allt där nere blir dummare och dummare, men men vi får väl se vad som händer.

Blir nog att ha en lugn helg här hemma, Ida ska jobba lördag kväll och söndag dag så. Ikväll hade jag tänkt springa en liten sväng lite senare, känner mig skapligt pigg i kroppen, mer trött i huvudet som jag brukar vara på fredag eftermiddag...

Tjing

RSS 2.0